Senaste nytt

Nya spännande projekt!

 

Under 2019 kommer Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark medverka vid projektering av ett flertal spännande projekt. Två projekt som sticker ut lite extra är Lisebergs Jubileumsprojekt och Göteborgs Stadslinbana. Båda projekten skall vara färdigställda till Göteborgs 400 års jubileum 2021. 

Jubileumsprojektet Liseberg

Liseberg avser att bygga en vattenpark på 18.000 m² och ett tematiserat upplevelsehotell på 30.000m² söder om den befintliga nöjesparken. Upplevelsehotellet projekteras för över 450 rum och flertal restauranger för ca 1000 personer. Vattenparken projekteras för åtta upplevelsepooler, tio vattenrutschkanor, tio vattenlekplatser och relaxområden. Vattenparken skall kunna ta emot 2800 gäster samtidigt.

Göteborgs Stadslinbana

Göteborgs stadslinbana kommer att kunna ta dig ifrån Järntorget till Wieselgrensplatsen på 12 minuter. Under tiden skall man kunna njuta av utsikten av vår vackra stad.

Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark är med och projekterar luftbehandling, röranläggning, sprinkleranläggning samt styr- och övervakningsanläggning för ovanstående projekt.

Vi söker fler medarbetare!

Ingenjörsbyrån Andersson och Hultmark behöver förstärka flera områden inom företaget. Är du intresserad av nya utmaningar så gå in under vår karriärsida och läs mer om ansökan.

Nålskäran - Verifiering GULD

Grattis Chalmers Studentbostäder!

Vi är tillsammans med Chalmers Studentbostäder glada och stolta över att Kv. Nålskäran nu har blivit verifierat
till Miljöbyggnad GULD. Fastigheten har med andra ord lyckats att byggas och förvaltas utefter certifieringskrav för Miljöbyggnad GULD.

Kv Nålskäran är det första studentbostadshuset i Sverige som verifierats till GULD. Idag finns endast 11 stycken flerbostadshus som verifierats. Studentbostadshus är en större utmaning än normalbostadshuset då huset har små lägenheter med hög luftomsättning, vilket innebär stor påverkan på energi och inomhusmiljö.

Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark har varit med och hjälpt Chalmers Studentbostäder ifrån förfrågningsskede till verifiering. Vi har hjälpt till med VVS-projektering och Miljöcertifiering.

Nålskäran collage

Välkomna Oscar och Tim

Andersson och Hultmark välkomnar två nyutexaminerade ingenjörer ifrån IUC. Varmt välkomna Oscar Fri och Tim Fredell som börjar hos oss idag.

Rejlers och Andersson & Hultmark i samarbete

Reilers Andersson & Hultmark

Andersson & Hultmark och Rejlers inleder nära samarbete

Efter flera gemensamma, framgångsrika projekteringsuppdrag inom byggbranschen fördjupar
Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark och Rejlers samarbetet och tecknar ett långsiktigt samverkansavtal.

Företagen matchar varandra på ett unikt sätt och vi får tillsammans en mycket stark installationskompetens att erbjuda kunder över hela landet, inte minst i den dynamiska Göteborgsregionen.
Heltäckande kompetens inom installation med experter inom flera teknikområden.

Fler och fler kunder vill ha färre kontakter i sina multidisciplinära projekt och med detta samarbete får dom en färdig, samordnad lösning för alla kompetenser som behövs för projektering av installationerna i en byggnad.

Rejlers är ett av Nordens största teknikkonsultbolag. Rejlers Building jobbar med installationsprojekteringsuppdrag, utredningar, kontroll och besiktning inom el, tele, kommunikationsteknik, fastighetsautomation, säkerhet och energianvändning.

Vi anser att Rejlers är en av de absolut starkaste konsulterna inom sitt område och vi är väldig glada för detta fördjupade samarbete. Vi har kompletterande erbjudanden inom VVS, styr och övervakning, sprinkler, energianvändning, miljösamordning, brand och risk.
Båda företagen har ett gott rykte på marknaden och tillsammans får vi ett oerhört starkt erbjudande som bör attrahera flera byggföretag och fastighetsägare.

 

För mer information kontakta:

Tobias Bodén, vd Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark

Jonas Holmstedt, divisionschef Buildings Rejlers Sverige

Valkyria - Liseberg

Lisebergs nya åkattraktion öppnar på fredag 10/8. Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark har varit med och projekterat luftbehandling, röranläggning, styr- och övervakning för stationshuset samt tunneln. I röranläggning ingick även ett större tryckluftssystem samt dimridå tillhörande attraktionen.

Valkyria Liseberg

Välkommen Nicklas

Idag välkomnar vi på Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark Nicklas Särnblom till oss. Nicklas har tidigare arbetat som elentreprenör (Elinzity senast) och kommer att förstärka vår Styr- och Övervakningsgrupp inom projektering.

Välkommen Parnoush

Idag välkomnar vi Parnoush Anvari till Andersson & Hultmark. Parnoush har ingenjörsexamen ifrån IUC och förstärker oss kring projektering Sprinkler.

Välkommen Lisa

Vi välkomnar idag Lisa Holmström. Lisa har ingenjörsexamen ifrån Plushögskolan och förstärker oss på VVS-projekteringssidan.

Miljöbyggnadssamordnare 3.0

Nu är vi fyra stycken på Andersson & Hultmark som är certifierade Miljöbyggnadssamordnare enligt manual 3.0 enligt Sweden Green Building Council. 

Manual 3.0 skiljer sig en hel del åt från manual 2.2 och börjar gälla från och med 1 januari 2018. Blanda annat har nya indikatorer tillkommit. Huvudområdena Energi, Innemiljö och material finns kvar. Förändringar som främst skett är den generellt utökade kvalitetssäkringen, vilket innebär bla. att man skall återrapportera vart femte år till SGBC. Detta medför en bättre kontroll över sin fastighet, samt att det indirekt ställs krav på förvaltningsuppföljning.

Kraven är generellt skärpta inom alla områden i 3.0 och anpassade till gällande BBR och myndighetskrav.

Vår certifiering/uppdatering till manual 3.0 innebär att vi har kunskap, utbildning och erfarenhet av att leda arbete i Miljöbyggnad 3.0 vid nyproduktion, ombyggnad och/eller för befintliga fastigheter.

Vid frågor kontakta vår Miljö/Hållbarhetsansvarig Cecilia Undeland 0708-12 70 61, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Miljöbyggnadssamordnare